Kiinteistökuvaus

Kuvaus ja editointi: Tommi Mäkelä. Kuvauslaitteisto: Nikon järjestelmäkamera, Sigma 10-20 mm laajakulmaobjektiivi, kamerajalusta, harmaakortti. Kuvien käsittely: Gimp 2.10, Neat Image, Raw Therapee. Tietokone: Linux PC, 21" kalibroitu näyttö.

Klikkaa kuva auki ja sen jälkeen uudelleen, niin kuva suurenee. Palaa takaisin selaimen takaisin-painikkeella, ja klikkaa auki uusi kuva. Kuvien yhteiskoko on noin 100 Mt.

Kuvauskohde 1 - Kuvattu 29.6.2022

Kuvauskohteena on Kokkolan Leenalassa sijaitseva 1960-luvun kerrostaloasunto. Sisäkuvat on otettu kamerajalustalla. Kuvista on säädetty perspektiivi, valoisuus, kontrasti, saturaatio ja valkotasapaino. Kaikki kuvat on pienennetty, niin että pitempi sivu on 2600 pikseliä.

Kuvauskohde 2 - Kuvattu 14.7.2022

Kuvauskohteena on Kokkolan keskustassa sijaitseva, vuonna 2022 valmistunut asunto Oy Kokkolan Niemenkulma. Kaikki kuvat on otettu käsivaralta. Kuvista on säädetty perspektiivi, valoisuus, kontrasti, saturaatio ja valkotasapaino. Kaikki kuvat on pienennetty, niin että pitempi sivu on 2600 pikseliä.

Kuvauskohde 3 - Kuvattu 1.9.2022

Kuvauskohteena on Oulun Rajakylässä sijaitseva rivitalokolmio. Sisäkuvat on otettu kamerajalustalla. Kuvista on säädetty perspektiivi, valoisuus, kontrasti, saturaatio ja valkotasapaino. Kaikki kuvat on pienennetty, niin että pitempi sivu on 2600 pikseliä.

Kuvauskohde 4 - Kuvattu 17.7.2022

Kuvauskohteena on Kokkolan keskustassa sijaitseva, lähes tyhjillään oleva kauppakeskus. Ihmisiä kulki käytävillä jonkin verran, mikä hieman häiritsi kuvaamista. Kuvakulmia olisi ehkä muuten voinut asetella tarkemmin. Rakennuksen yläkertaan ei päässyt. Kuvista on säädetty perspektiivi, valoisuus, kontrasti, saturaatio ja valkotasapaino. Kaikki kuvat on pienennetty, niin että pitempi sivu on 2600 pikseliä.


© Lumiini 2022